New york cheesecake van stek

New york cheesecake van stek

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker, overheerlijk en gemakkelijk om te maken. De bodem maak je van verkruimelde koekjes met suiker en boter, waar je het overheerlijke cheesecakemengsel van roomkaas, suiker, eieren, bloem en vanille op stort. Serveer de cheesecake koud en geniet van het ultieme gebakje.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke New york cheesecake van stek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Maak de bodem door de koekjes met de suiker en de boter in de keukenmachine te verkruimelen. Doe de kruimels in een ronde (ingevette) springvorm van 28 cm en druk stevig aan. Als je een kleinere vorm neemt, kun je 1 grote en een paar kleinere cakejes maken. Bak de bodem 10 minuten in de oven op 175 °C.
  3. Haal de vorm daarna uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 225 °C.
  4. Maak de vulling door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen. Stort de vulling op de licht gebakken bodem. Zet de taart in de oven op 225 °C. Laat hem 10 minuten staan, draai de oven daarna terug naar 90 °C.
  5. Bak de taart in 45 minuten af. Hij mag nog een beetje 'trillen' in het midden. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart New york cheesecake