Bulgur met geroosterde groenten en kofte

Bulgur met geroosterde groenten en kofte

Smulweb imageSmulweb

Bulgur met geroosterde groenten en köfte. Bulgur wellen met olijfolie, bouillon, verse kruiden en cherrytomaten. Groenten in grove stukken en roosteren in de oven (50 min) met tijm, gepofte knoflook, olijfolie, zout en peper. Köfte maken van gehakt, op laag vuur bakken in olie en serveren bij bulgur en groenten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Jumbo Tijm
  • 5 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Bulgur met geroosterde groenten en kofte op tafel.

  1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Leg de bulgur in een grote kom, schenk er een scheut olijfolie en bouillon over en laat wellen met een deksel of folie erover. Hak de verse kruiden en voeg toe aan de bulgur. Rasp en pers een halve citroen boven de bulgur en voeg de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Leg ze in een ovenschaal en ris de tijm erover. Leg de knoflook in de schil tussen de groenten zodat deze kan poffen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 50 minuten in de oven.
  3. Meng het gehakt met de ingrediënten en vorm langwerpige worsten. Eventueel kunnen deze op een stokje worden gestoken. Verhit wat olie in de pan en bak de köfte rustig op een laag vuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente