Bladerdeegmuffins

Bladerdeegmuffins

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke bladerdeegmuffins en verras vrienden en familie! Luchtige bladerdeeg, gevuld met champignon, spinazie en pijnboompitjes. Bak ze in de oven tot ze goudbruin staan en geniet van een knapperige bite.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bladerdeegmuffins op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking. Smeer de muffinvormpjes in met olie.
  2. Rol het bladerdeeg uit en rol het zonder het meegerolde bakpapier weer op tot een rol. Leg de rol op een bebloemd werkvlak en snij 12 gelijkmatige plakjes van de rol.
  3. Rol de plakjes plat en verdeel het deeg in de muffinvorm. Zet de vormpjes in de koelkast, terwijl de vulling voor de muffins gemaakt wordt (de ronde vormpjes kunnen ook direct uit het deeg gestoken worden).
  4. Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons. Voeg daarna de knoflook en de bladspinazie toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Blus het mengsel af met 4 el. water. Dek het geheel af met een deksel tot de spinaziebladeren geslonken zijn en roer het door tot een geheel. Laat het mengsel goed afkoelen.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, bestrooi ze met kaas en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin af.
  6. Strooi na het bakken de pijnboompitten eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg