Hollandse linzensoep met spek en worst

Hollandse linzensoep met spek en worst

Smulweb imageSmulweb

Deze dikke soep met Hollandse linzen, spekreepjes en worst is gevuld met allerlei groenten. Serveer met knapperig stokbrood en geniet van deze hartverwarmende soep!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hollandse linzensoep met spek en worst op tafel.

  1. Verhit olie in een pan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin en haal uit de pan.
  2. Bak ui en knoflook in het overgebleven vet glazig.
  3. Voeg de overige groenten (behalve het selderijgroen) toe en bak even mee.
  4. Voeg linzen, 1 1/2 liter water en vleesbouillontabletten toe. Breng alles aan de kook en laat plm. 30-40 minuten zachtjes koken.
  5. Haal eventueel de staafmixer door de soep (niet noodzakelijk).
  6. Voeg het spek en worstje toe, samen met het selderijgroen. Snijd de worst in plakjes als deze warm is en voeg weer toe aan de soep.
  7. Maak de soep op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Speklap