- 3 Rode peper
- 50 ml Whisky
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Het originele piri piri recept op tafel.
- Zet een mengkom neer voor de marinade.
- Was de citroenen, rasp de citroenen en pers ze vervolgens uit. Doe de rasp en sap in de mengkom.
- Spoel de koriander af, hak deze fijn en voeg toe aan de mengkom.
- Was de pepers, rol ze tussen je handen en snij ze fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes naar wens.
- Was de paprika en snij deze in fijne stukjes.
- Pel de knoflook en prak deze fijn met een vork.
- Pel de sjalotten en snij deze in fijne stukjes.
- Kneus de laurierblaadjes of snij ze fijn.
- Voeg 100 ml olijfolie van goede kwaliteit toe aan de mengkom.
- Voeg 2 eetlepels chilipoeder toe, 4 eetlepels rode wijnazijn, en peper en zout naar wens.
- Voeg een scheut whisky toe aan de marinade.
- Meng alles goed samen en laat minimaal een paar dagen staan, zodat alle smaken kunnen intrekken.
- Snij 2 kippen in 4 gelijke delen en marineer het vlees met de marinade. Laat het minimaal een nacht intrekken.
- Grill het vlees op de houtskoolgrill en smeer tijdens het grillen nog eens lekker in met de marinade.
- Wil je de marinade in grotere hoeveelheden maken, verhit dan de marinade (niet laten koken) en daarna kun je het lang bewaren.