Bananenbrood

Bananenbrood

Smulweb imageSmulweb

De perfecte manier om je overrijpe bananen op te maken! Dit bananenbrood is heerlijk zacht en smeuïg met een knapperige korst. Maak dit zoete broodje nu zelf in de oven.

60 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Bananenbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175° C. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
  2. Weeg de suiker af en doe deze in de mengkom samen met de vanillesuiker en een snufje zout.
  3. Weeg de boter af en verwarm deze in een pannetje. Laat niet helemaal smelten en zet dan het vuur uit.
  4. Weeg de bloem met bakpoeder af en meng deze goed met elkaar. Roer de kaneelpoeder eronder en zet even apart.
  5. Weeg de noten en rozijnen af en roer het geklopte ei eronder. Pureer de bananen met de staafmixer tot een romige massa en roer er wat citroensap onder. Zet dit apart.
  6. Mix de boter onder de suiker en mix tot er een lichte, bijna witte, romige massa ontstaat. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  7. Mix er dan in 3 keer het meel onder, afgewisseld met de bananenpuree. Zorg dat alles goed met elkaar gemengd is.
  8. Roer er met een houten lepel de rozijnen met noten en ei onder.
  9. Doe het mengsel in de met boter ingevette en met meel bestoven cakevorm. Zet deze in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten of tot de cake mooi bruin en gaar is.
  10. Steek met een mes of breinaald in de cake om te checken of het schoon is. Als dat niet het geval is, laat de cake dan nog ongeveer 10 minuten in de oven.
  11. Zet de oven uit en laat de cake eerst nog 'n kwartiertje afkoelen in de vorm. Verwijder daarna met behulp van een rooster en laat de cake hierop verder afkoelen.
  12. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bananenbrood