Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Perentaart naar duits recept op tafel.
- Mix de boter met de geraspte citroenschil, de vanille- en poedersuiker goed. Voeg een voor een de eieren toe, eerst één ei erdoor mixen totdat het helemaal opgenomen is voordat je het volgende ei toevoegt. Meng tot slot de bloem met het bakpoeder en de koude melk kort met de mixer op de langzame stand erdoor. Verdeel het deeg met een spatel op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in de lengte in vier parten. Snijd vervolgens dunne schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Verdeel de partjes met de bolle kant naar boven netjes over het beslag en duw ze wat in het deeg. Bedruppel met citroensap. Bak in een voorverwarmde oven van 190 °C gaar in 30 tot 35 minuten.
- Laat de perentaart in het blik 5 minuten rusten. Verhit de abrikozenjam met een eetlepel water. Bestrijk de taart met de vloeibaar geworden jam. Laat de taart volledig afkoelen.