Panna cotta de originele

Panna cotta de originele

Smulweb imageSmulweb

Panna Cotta, heerlijk luchtig toetje uit Italië. Gemaakt van slagroom en vanille, en afgemaakt met een saus van bessen of karamel. Serveer met vers fruit.

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Panna cotta de originele op tafel.

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng het tegen de kook aan, zonder het te laten koken. Snijd de vanillestokjes open in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg toe aan de room en voeg ook de stokjes toe voor extra smaak. Laat het geheel ongeveer 15 minuten tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit.
  2. Verwijder de stokjes en voeg suiker toe aan de vanilleroom. Roer goed door totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur.
  3. Week ondertussen de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water en knijp het vervolgens uit. Voeg de gelatine toe aan de room en roer door totdat het opgelost is.
  4. Verdeel de vanilleroom over vormpjes. Bedek ze en zet ze voor minimaal 4 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta