Kabeljauw met mosterd en citroen uit de oven

Kabeljauw met mosterd en citroen uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met mosterd en citroen bereid je de heerlijkste visgerechten. Kabeljauw met mosterd en citroen uit de oven is perfect voor een zomerse maaltijd. Smaakvol gerecht door de combinatie van mosterd en de citroenrasp. Besprenkel de vis met olijfolie en bereid het in de oven voor ongeveer 16 minuten tot de bovenkant knapperig is.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kabeljauw met mosterd en citroen uit de oven op tafel.

  1. Snij de schil van de citroen en snij deze in fijne reepjes. Kook de reepjes twee minuten in een klein laagje water en giet ze af. Rasp de witte laag van de citroen af.
  2. Vet een braadslee in met olijfolie en leg de stukjes kabeljauw met tussenruimte in de braadslee. Smeer een dun laagje mosterd over de kabeljauw en strooi gemalen citroenrasp eroverheen. Voeg zout en peper toe en verdeel de reepjes citroenschil over de vis. Giet een klein beetje olijfolie over de vis.
  3. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze gedurende 12 minuten in de oven.
  4. Haal de schaal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Plaats de schaal nog ongeveer 4 minuten in de oven zodat de bovenkant knapperig kan worden.
eet smakelijk