Zelfgemaakte rabarberlimonade

Zelfgemaakte rabarberlimonade

Smulweb imageSmulweb

Maak in een handomdraai zelf frisse rabarberlimonade! Het koken van de rabarber geeft een prachtige roze kleur. Zeef het afgieten goed om te voorkomen dat er stukjes in de limonade achterblijven. Leng aan met een beetje water en geniet!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte rabarberlimonade op tafel.

  1. Snijd de rabarber in stukken en doe dit in een pan. Voeg hier het water, de suiker, citroenrasp en -sap, kaneelstokje en de vanille aan toe.
  2. Zet de pan op middelhoog vuur met de deksel erop en laat een half uur zachtjes koken. Je ziet vanzelf de prachtige roze kleur verschijnen!
  3. Giet het geheel af door een zeef en vang het sap op in een kom. Druk het niet aan! Laat het vocht eruit lopen in de kom, maar probeer er niet meer uit te halen door het aan te drukken. Op die manier voorkom je dat alle rabarber erdoorheen gaat.
  4. Laat het sap iets afkoelen en zeef het vervolgens nog een keer. Giet het daarna in een schone fles.
  5. Leng het sap aan met een beetje water en je hebt heerlijke frisse rabarberlimonade!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Citroen