Lekkerbekje van heekfilet

Lekkerbekje van heekfilet

Smulweb imageSmulweb

Een lekkerbekje van heekfilet met een goed glas bier is een mooie combinatie. De heekfilet wordt eerst besprenkeld met peper en zout, daarna doordrenkt in beslag van bloem, viskruiden en bier. Na het bakken is het heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Een beetje citroensap en fijngehakte peterselie maken het helemaal af.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lekkerbekje van heekfilet op tafel.

  1. Doe de bloem in een kom of schaal en roer de viskruiden er droog doorheen. Voeg beetje bij beetje het flesje bier toe en meng met een mixer tot een gladde, dikke saus. Het moet iets dikker zijn dan een pannenkoekbeslag.
  2. Verhit de olie in een hapjespan.
  3. Snijd de heekfilet door zodat deze beter past in de hapjespan. Voeg peper en zout toe aan beide kanten van de filet. Haal de filet door het beslag en doe hem voorzichtig in de olie.
  4. Bak eerst de vel ongeveer 3 minuten en draai de heekfilet dan voorzichtig om en bak nog 1 minuut. Laat het uitlekken op keukenrol.
  5. Strooi naar smaak nog wat extra viskruiden over het gerecht.
eet smakelijk