Hartige taart met oesterzwammen prei zalm en (geiten)kaas

Hartige taart met oesterzwammen prei zalm en (geiten)kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke hartige taart met oesterzwammen, prei, zalm en (geiten)kaas. De topping van rucola maakt het helemaal af. Bak de taart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Ideaal voor elk moment van de dag.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taart met oesterzwammen prei zalm en (geiten)kaas op tafel.

  1. Vet de bakvorm in en verdeel het deeg erin. Prik eventueel gaatjes als je de plakjes deeg over elkaar plakt.
  2. Snipper de sjalotten fijn, snij de prei in ringetjes, en scheur de oesterzwammen in reepjes, hou 6 mooie oesterzwammen achter voor de topping. Kluts de eieren en voeg de room en de dille toe. Snij de zalm in reepjes.
  3. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de sjalotten. Voeg eerst de oesterzwammen en daarna de prei toe. Strooi er peper en eventueel een klein beetje zout overheen. Doe dit mengsel op het deeg in de bakvorm. Verdeel de reepjes zalm eroverheen. Strooi de geraspte kaas erover en giet het room/ei mengsel eroverheen. Als laatste verdeel je er de geitenkaasjes en de achtergehouden oesterzwammen overheen.
  4. Vouw de randen een beetje naar binnen en bak de taart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  5. Garneer met een handvol rucola en zet nog wat extra sla op tafel voor de liefhebbers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken