- 400 g Gecondenseerde melk
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Karamel-cheesecake op tafel.
- Begin met het bereiden van de karamel. Zet een grote pan water op en breng het water aan de kook. Leg het blikje gecondenseerde melk in het water en zorg ervoor dat het blikje goed onder water blijft. Kook het blikje gecondenseerde melk circa 2,5 tot 3 uur in het water. Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water blijft staan, dus voeg af en toe een beetje water toe.
- Laat het blikje gecondenseerde melk even afkoelen (circa een half uur).
- Giet de karamel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad met een spatel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de monchou met de eieren, suiker en de koek- en speculaaskruiden. Dit kun je doen met een keukenmachine, met een handmixer of gewoon met een garde.
- Giet het mengsel over de karamel.
- Zet de cheesecake voor circa 45 minuten in de oven.
- Als de cheesecake klaar is, laat hem afkoelen en zet hem vervolgens een paar uur in de koelkast.