Pad thai

Pad thai

Smulweb imageSmulweb

Proef de authentieke Thaise smaak in deze heerlijke Pad Thai! Garnalen, rijstnoedels en een verrukkelijke saus van vissaus, tamarinde, suiker en chili worden vermengd tot een smaakvolle, pittige schotel. Bestrooi met pinda's voor die extra crunch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 rawit

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pad thai op tafel.

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking, zorg dat de noedels al dente zijn. Laat ze uitlekken en spoel goed af onder een lopende koude kraan.
  2. Verhit in een steelpan de vissaus, tamarinde en suiker boven een zacht vuurtje. Proef en voeg eventueel toe als het niet zout, zoet of zuur genoeg is. Doe er dan beetje bij beetje de chili bij, net zolang tot je het pittig genoeg vindt.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt onder aluminiumfolie).
  4. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin. Doe de uitgelekte noedels in de wok, voeg er 5 el van je saus bij en roerbak op hoog tempo continue gedurende een minuut.
  5. Doe nu de garnalen in de wok. Schuif het naar een kant van je wok en gebruik de vrijgekomen ruimte om je ei in te bakken. Giet het ei in je wok en laat het even stollen. Roer het ei flink door elkaar en meng het vervolgens goed door de noedels.
  6. Voeg de taugé, Chinese bieslook en bosuitjes toe. Wok op hoog tempo nog een halve minuut. Giet er eventueel nog een beetje saus bij als je Pad Thai een beetje bleekjes ziet en serveer!
  7. Serveer op een bord, met pinda's eroverheen gestrooid. Leg er een paar limoenpartjes en fijngehakte chilipepertjes naast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Pad thai