Perencrumble met kaneel en honing

Perencrumble met kaneel en honing

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke perencrumble met kaneel en honing. Smeuïge peren, krokante kruimels van amandelen, bloem en suiker en dan afgetopt met honing. De ideale herfstcrumble, makkelijk te maken en gegarandeerd een succes.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Perencrumble met kaneel en honing op tafel.

  1. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer de parten en besprenkel ze met citroensap. Week de rozijnen kort in lauwwarm water.
  2. Verhit 25 gram boter zachtjes in een koekenpan en strooi er 1 eetlepel suiker in, roer tot de suiker is opgelost en voeg dan de partjes peer en kaneel toe. Bak ze 1-2 minuten zachtjes en voeg dan de uitgelekte rozijnen en de honing toe. Neem de pan van het fornuis.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de rest van de boter met suiker, amandelen, bloem en zout tot een kruimelig geheel.
  4. Verdeel de stukken peer over een ingevette ovenschaal en strooi de kruimels erover.
  5. Zet in de oven en bak tot de topping gaar en krokant is, ongeveer 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden