- 1 Avocado
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Cobb salad op tafel.
- Maak een vinaigrette door de rode wijn azijn te mengen met de olijfolie, het zout, de suiker, de peper, de mosterd en de uitgeperste knoflook.
- Schud de sla los in een grote kom en meng de vinaigrette erdoor.
- Verhit een grillpan op hoog vuur, breng de kipfilet op smaak met zout & peper en braad 'm zo'n 10 minuten om en om totdat ‘ie helemaal gaar is. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
- Bak de ontbijtspek helemaal uit en laat afkoelen op keukenpapier.
- Kook de eieren tot ze hard zijn, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Leg ze even aan de kant tot ze helemaal afgekoeld zijn en verkruimel ze.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes, verwijder de zaadjes.
- Verkruimel de uitgebakken plakjes spek tot stukjes van 1cm.
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Snijd de avocado over de lengte in vier parten, haal ‘m uit elkaar, pel ‘m en verwijder de pit. Snijd de vier parten in dunne schijven.
- Breek de roquefort in blokjes.
- Meng nu alle ingrediënten voor de Cobb salade door de sla heen.