Rodekool uit de oven met appel en walnoot

Rodekool uit de oven met appel en walnoot

Smulweb imageSmulweb

Rodekool uit de oven met appel en walnoot. Gehakt, appelringen, kaneel, walnoten en aardappelpuree worden gecombineerd om deze heerlijk ovengerecht te maken. Doe het gehakt, rodekool, appelringen en walnoten in een ovenschaal. Dek af met aardappelpuree, paneermeel en vlokjes boter en bak tot goudbruin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rodekool uit de oven met appel en walnoot op tafel.

  1. Verhit de olie en bak hierin het gehakt bruin. Voeg wat zout en peper toe.
  2. Kook ondertussen de aardappelen gaar en maak hier een puree van met de melk en nootmuskaat.
  3. Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten bruin. Bestrooi ze dan met kaneel.
  4. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Doe hier de rodekool op die je warm hebt gemaakt.
  5. Leg hierop de appelringen en strooi er dan de walnoten over.
  6. Dek dit af met de puree en bestrooi deze met wat paneermeel en wat vlokjes boter.
  7. Bak deze tot de bovenkant goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel