Hollandse bruine bonenschotel

Hollandse bruine bonenschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Hollandse bruine bonen schotel is makkelijk te bereiden en ontzettend smakelijk. Het gehakt, ui, paprika, knoflook, champignons, doperwten, bruine en appelstroop kook je met wat kruiden. Binnen no-time heb je een heerlijke maaltijd voor op de bank.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hollandse bruine bonenschotel op tafel.

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui, bokjes paprika en fijngehakte knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak vervolgens de champignons even mee.
  2. Roer de tomatenpuree door het mengsel en ontzuur deze. Voeg dan de paprikapoeder samen met 200 ml water en het halve bouillonblokje toe.
  3. Voeg de doperwten en bruine bonen toe aan de pan en maak af met de appelstroop. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen onder af en toe roeren.
  4. Proef de Hollandse bruine bonenschotel en breng op smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen