Ovenschotel indonesische kippenpastei

Ovenschotel indonesische kippenpastei

Smulweb imageSmulweb

Deze ovenschotel maak je met een Indonesische twist door de toevoeging van ketjap en nootmuskaat. Gevuld met kip en groenten en bekroond met een laagje aardappelpuree en eieren, ben je verzekerd van een overheerlijke en voedzame maaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel indonesische kippenpastei op tafel.

  1. Schil en kook de aardappelen in 15 minuten gaar en giet af. Pureer de aardappelen met 1 eetlepel roomboter, scheutje melk en 1 ei. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen 4 eieren in ca. 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze over de lengte doormidden.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en leg de kip in de pan. Schroei aan alle kanten dicht en laat dan 10 minuten op klein vuur verder garen. Haal de kip uit de pan en snijd in hele kleine stukjes. Fruit de ui in de jus van de kip. Snijd of pers de knoflook heel fijn en voeg toe. Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken en snijd de worteltjes in kleine plakjes. Voeg samen met de stukjes kip toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg als laatste 2 eetlepel ketjap toe en roer goed door.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg 8 halve eieren erop en verdeel de puree erover. Zet de schaal ca. 30-40 minuten in de oven totdat er een lichtbruin korstje op de puree ontstaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel