Oer hollandse jachtschotel met rundergehakt

Oer hollandse jachtschotel met rundergehakt

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker in een nieuw jasje. Deze oer hollandse jachtschotel met rundergehakt is makkelijk te maken en superlekker! Geserveerd met appel en een smeuïge aardappelpuree.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oer hollandse jachtschotel met rundergehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid in ca.20 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjespan en rul het gehakt. Halveer de winterpeen in de lengte, hak in plakjes en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Roer de tomatenpuree door het gehakt en de groente en breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. Giet ondertussen de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappel fijn en maak het smeuïg met ongeveer 1 eetl boter en het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree erover en strijk glad.
  6. Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca. 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat wordt zacht in de oven. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet 30 minuten in de oven.
  7. Serveer de ovenschotel direct uit de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees