Eenvoudige maar heerlijke kippensoep maken

Eenvoudige maar heerlijke kippensoep maken

Smulweb imageSmulweb

Niets is lekkerder dan een zelf gemaakte soep. Voeg prei, wortel en champignons toe en natuurlijk de essentiële kippenbouten. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Een heerlijk eenvoudige, maar zeer smakelijke kippensoep.

60 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eenvoudige maar heerlijke kippensoep maken op tafel.

  1. Zet de kippenpoot/bouten op met water en 1 teentje (geschilde) knoflook. Laat het water zachtjes koken gedurende ongeveer 45 minuten tot een uur, als het vlees gaar is haal je het eruit.
  2. Zeef de bouillon om eventuele botjes eruit te halen en doe deze terug in de soeppan.
  3. Was en snijd de prei en wortel en voeg deze toe bij de bouillon. Voeg ook wat kleine champignons toe.
  4. Haal het vlees van de kippenbout/poot en voeg deze toe bij de soep. Laat de soep ongeveer 30 minuten koken.
  5. Voeg 2 of 3 lepels basmati rijst en wat fijngehakte verse peterselie toe, en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  6. Breng eventueel op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  7. Bepaal afhankelijk van de hoeveelheid groente en/of rijst of het een wat heldere of juist wat volle soep wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep