- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Eenvoudige maar heerlijke kippensoep maken op tafel.
- Zet de kippenpoot/bouten op met water en 1 teentje (geschilde) knoflook. Laat het water zachtjes koken gedurende ongeveer 45 minuten tot een uur, als het vlees gaar is haal je het eruit.
- Zeef de bouillon om eventuele botjes eruit te halen en doe deze terug in de soeppan.
- Was en snijd de prei en wortel en voeg deze toe bij de bouillon. Voeg ook wat kleine champignons toe.
- Haal het vlees van de kippenbout/poot en voeg deze toe bij de soep. Laat de soep ongeveer 30 minuten koken.
- Voeg 2 of 3 lepels basmati rijst en wat fijngehakte verse peterselie toe, en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
- Breng eventueel op smaak met zout, peper en cayennepeper.
- Bepaal afhankelijk van de hoeveelheid groente en/of rijst of het een wat heldere of juist wat volle soep wordt.