Limburgs zuurvlees met chocolade

Limburgs zuurvlees met chocolade

Smulweb imageSmulweb

Limburgs zuurvlees met chocolade heeft een heerlijk rijke smaak. Het malse vlees stooft in azijn, laurier en kruidnagels en krijgt een diepere kleur en smaak door de appelstroop en chocolade. Perfect voor een koude avond!

120 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Limburgs zuurvlees met chocolade op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Meng in een kom azijn met water en schep laurier, kruidnagels en het vlees erdoor. Zet dit minimaal 12 uur in de koelkast.
  2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
  3. Verhit boter met olie in een braadpan en bak de uienringen. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
  4. Voeg de chocolade, de appelstroop, het vijfkruidenpoeder en de helft van de marinade aan het vlees toe en laat het geheel, ongeveer 3 uur, afgedekt en zachtjes stoven. Het vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt.
  5. Maak op het einde van de stooftijd het vlees zo nodig op smaak met enkele schepjes rietsuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje