- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Limburgs zuurvlees met chocolade op tafel.
- Bestrooi het vlees met peper en zout. Meng in een kom azijn met water en schep laurier, kruidnagels en het vlees erdoor. Zet dit minimaal 12 uur in de koelkast.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Verhit boter met olie in een braadpan en bak de uienringen. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
- Voeg de chocolade, de appelstroop, het vijfkruidenpoeder en de helft van de marinade aan het vlees toe en laat het geheel, ongeveer 3 uur, afgedekt en zachtjes stoven. Het vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt.
- Maak op het einde van de stooftijd het vlees zo nodig op smaak met enkele schepjes rietsuiker.