Chinees cola kip

Chinees cola kip

Smulweb imageSmulweb

De zoet-zure colasmaak is een klassieke combinatie voor kipnuggets, maar ook als stoof is het verrassend lekker. Deze Chinese cola kip heeft een heerlijke karamelsaus met steranijs, kaneel en kardemom. Lekker met rijst en bijvoorbeeld roergebakte paksoi.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kippenbotten
  • 1.5 Rode peper
  • 30 g Mirin / Rijstwijn
  • 350 ml Coca cola
  • 3 Kardemompeultjes
  • 0.5 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chinees cola kip op tafel.

  1. Meng het wit van lente-ui, de gember, knoflook, rode peper, rijstwijn en sojasaus. Meng stukken kip erdoor en marineer het geheel voor 2 uur.
  2. Verhit olie in een koekenpan en voeg de suiker toe. Bak de suiker tot het een lichte karamel is.
  3. Veeg marinade-ingrediënten van de stukken kip af en bak de kip in de karamelsaus tot deze diep donkerbruin is.
  4. Doe de stukken kip in een stoofpan.
  5. Voeg cola, laurierbladeren, steranijs, kaneel en kardemom toe aan de karamelsaus en breng alles aan de kook.
  6. Voeg de karamelsaus toe aan de kip, zodat de kip voor 3/4 bedekt is met de saus.
  7. Stoof voor 3/4 uur, waarbij je na de helft van de stooftijd de kip keert.
  8. Haal de stukken kip uit het stoofvocht en kook het stoofvocht in tot het stroperig is.
  9. Doe de kip terug in de stoofpan en kook verder tot het mooi glanzend van kleur is.
  10. Haal de pan van het vuur en meng sesamolie erdoor.
  11. Garneer met het groen van de overgebleven lente-ui (gebruik bijvoorbeeld loof van knoflook).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte