Makkelijke gozleme

Makkelijke gozleme

Smulweb imageSmulweb

Deze makkelijke gozleme met spinazie en feta zijn snel en makkelijk te maken. Maak het deeg, vul het met ontdooide spinazie, gebakken lente-ui en feta, bak af en bestrijk met boter. Eet ze vers en warm uit de pan. Perfect als lunch of hapje!

60 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 ml Water
  • 450 g Spinazie uit de diepvries
  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Makkelijke gozleme op tafel.

  1. Doe bloem, zout en gist in een grote kom. Druk in het midden een kuiltje en voeg langzaam water toe tijdens het kneden van het deeg. Voeg beetje bij beetje water toe, afhankelijk van hoeveel water de bloem nodig heeft. Kneed minstens vijf minuten. Voeg bloem toe als het deeg te nat is en water als het te droog is. Het deeg is goed wanneer het zacht en elastisch is.
  2. Plaats het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Doe een scheutje olijfolie in de kom en rol de deegbal erdoorheen tot hij glanst van de olie. Dek af met plasticfolie en een schone theedoek. Laat rijzen op een warme plaats gedurende 1-2 uur, totdat het volume bijna is verdubbeld.
  3. Laat de bevroren spinazie ontdooien. Hak de lente-ui grof en roerbak dit in boter of olie. Voeg de spinazie toe en voeg kruiden naar smaak toe.
  4. Verdeel het gerezen deeg in 9 stukken. Rol het eerste stuk uit tot een dunne cirkel of vierkant. Verdeel een eetlepel spinazie op de ene helft van de cirkel, en kruimel wat feta eroverheen. Bevochtig de deegranden met water en plaats de lege helft van het deeg over de vulling. Druk de hoeken stevig aan. Herhaal dit voor de andere acht Gözleme.
  5. Bak de Gözleme in een grote pan op middelhoog vuur zonder boter, tot er aan de onderkant bruine vlekken ontstaan. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en draai om. Bestrijk ook de andere kant met gesmolten boter. Bak tot beide zijden bruin zijn. Eet de Gözleme meteen, of houd ze warm in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken