Advocaat parfait met granaatappel saus

Advocaat parfait met granaatappel saus

Smulweb imageSmulweb

Een parfait van advocaat met fudge en een heerlijk knapperig sausje van granaatappelsap en peer. Serveer de Advocaat Parfait met Granaatappel saus en chocolade sticks en laat iedereen versteld staan van jouw kookkunsten!

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Suikersiroop
  • 30 g Perensap
  • 4 tl Granaatappelsap
  • 3 chocolade sticks

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Advocaat parfait met granaatappel saus op tafel.

  1. Klop de room op tot yoghurt dikte en zet deze in de koelkast.
  2. Breng de suikersiroop aan de kook en haal deze van het vuur.
  3. Doe de eidooiers in een (liefst metalen kom die in een grote pan past) samen met het snufje zout. Klop de eidooiers los au bain-marie (kom in een pan met warm water 60-70 graden) en voeg al kloppend de suikersiroop toe. Klop dit net zolang tot het een vaste massa is geworden.
  4. Haal de kom uit de pan en klop de parfait tot deze op kamertemperatuur is. Spatel voorzichtig de geslagen room, fudge en de 6 el. advocaat toe.
  5. Stort de parfait in het met folie beklede cake blik, dek deze af en plaats deze in de vriezer (+/- 3 a 4 uur), schep de eerste 2 uur even om om ijskristallen te voorkomen.
  6. Maak de saus: maak een blanke roux van de boter en meel (liefst geklaarde boter en meel 2x gezeefd). Voeg peren en granaatappelsap toe (met evt. de kirsch) en kook deze in tot gewenste dikte. Voor een romige saus, afmonteren met blokjes ijskoude roomboter.
  7. Snijd mooie plakken van de parfait, drapeer met de saus en leg er kruislings 3 chocoladesticks op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Granaatappel