Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Portobello gevuld met ei en zalm (paastip) op tafel.
- Haal de steeltjes uit de portobello's en bak ze kort aan beide kanten in een koekenpan. Leg ze met de onderkant naar boven in een ovenschaal.
- Breek een voor een de eieren en doe ze in de portobello's. Als je grote eieren hebt, scheid dan eerst het eiwit van het eigeel en doe het eigeel midden in de portobello. Schenk het eiwit eromheen totdat de hoed vol is.
- Strooi peper en zout over de portobello's.
- Verdeel de zalmreepjes over het eiwit en laat de dooier vrij. Doe dit ook voor de gesneden lente-uitjes.
- Bak de gevulde portobello's 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat het eiwit goed gestold is.
- Verdeel sla over de bordjes, garneer met zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboom- of zonnebloempitjes. Schep als laatste de portobello erop.