Noedels met paksoi champignons paprika en gemarineerde filetreepjes

Noedels met paksoi champignons paprika en gemarineerde filetreepjes

Smulweb imageSmulweb

Met noedels, paksoi, champignons en paprika heb je alle smaken en knapperige textures op tafel. De gemarineerde filetreepjes voeg je op het laatst toe voor mals vlees met een Oosterse twist.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Noedels met paksoi champignons paprika en gemarineerde filetreepjes op tafel.

  1. Snijd het vlees in smalle reepjes en laat deze minimaal 30 minuten marineren in een mengsel van 1 eetlepel arachideolie, sojasaus, knoflook en sambal. Bewaar de marinade.
  2. Laat het vlees goed uitlekken.
  3. Was de paksoi en snijd in smalle reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Was de lente-uitjes en snijd in ringetjes.
  4. Kook de eier-mie (noedels) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Spoel koud af om verder garen te voorkomen. Snijd de mie eventueel wat kleiner, dat eet gemakkelijker.
  5. Verhit de olie in de wok. Bak hierin het stukje gemberwortel plm. 2 minuten en haal uit de pan. Bak in de gemberolie de reepjes vlees op een hoge warmtebron heel snel om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  6. Bak in het overgebleven vet even de gemalen koriander (1 minuut) en voeg dan de champignons toe. Bak de champignons onder voortdurend omscheppen lichtbruin.
  7. Voeg de lente-uitjes, paprika en reepjes paksoi toe en bak deze plm. 3 minuten mee.
  8. Voeg de overgebleven marinade, de noedels en het vlees toe en maak alles op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat sojasaus en sambal toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Groente Paddenstoelen Paprika Champignons