Kruidige biercupcakes met honing-botercreme

Kruidige biercupcakes met honing-botercreme

Smulweb imageSmulweb

Deze kruidige biercupcakes met honing-botercreme zijn perfect voor een feestje of gewoon omdat het kan. Heerlijk gekruid en een zoete honing-botercreme om het af te maken.

45 min bereiden

14 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kruidige biercupcakes met honing-botercreme op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet 14 muffinvormpjes in, zet er eventueel papieren vormpjes in.
  2. Klop de boter met de suiker in een kom tot alles goed gemengd is.
  3. Klop het ei erdoor en vervolgens de kruiden.
  4. Zeef de helft van de bloem en de helft van de baking soda boven de kom, spatel dit erdoor.
  5. Roer de helft van het bier er beetje bij beetje door.
  6. Zeef vervolgens de rest van de bloem en baking soda boven de kom, spatel dit erdoor en dan de rest van het bier.
  7. Schep het beslag in de vormpjes en bak in ongeveer 15-20 minuten of tot er een prikker weer schoon uit komt. Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
  8. Voor de honing-botercreme: Klop de boter licht en luchtig, klop vervolgens de poedersuiker erdoor tot alles goed gemengd is, klop daarna de honing door de creme.
  9. Schep de creme in een spuitzak, zodat je een mooie toef kan spuiten op de afgekoelde cupcakes.
  10. Bestrooi eventueel met een snufje nootmuskaat naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje