Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kruidige biercupcakes met honing-botercreme op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet 14 muffinvormpjes in, zet er eventueel papieren vormpjes in.
- Klop de boter met de suiker in een kom tot alles goed gemengd is.
- Klop het ei erdoor en vervolgens de kruiden.
- Zeef de helft van de bloem en de helft van de baking soda boven de kom, spatel dit erdoor.
- Roer de helft van het bier er beetje bij beetje door.
- Zeef vervolgens de rest van de bloem en baking soda boven de kom, spatel dit erdoor en dan de rest van het bier.
- Schep het beslag in de vormpjes en bak in ongeveer 15-20 minuten of tot er een prikker weer schoon uit komt. Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
- Voor de honing-botercreme: Klop de boter licht en luchtig, klop vervolgens de poedersuiker erdoor tot alles goed gemengd is, klop daarna de honing door de creme.
- Schep de creme in een spuitzak, zodat je een mooie toef kan spuiten op de afgekoelde cupcakes.
- Bestrooi eventueel met een snufje nootmuskaat naar smaak.