Geroosterde pompoen met ras el hanout

Geroosterde pompoen met ras el hanout

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde pompoenblokjes met ras el hanout kruiden uit de oven. Eenvoudig uit te breiden voor een grotere groep of als bijgerecht bij een etentje.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde pompoen met ras el hanout op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes. Tip: je kunt in veel supermarkten ook diepgevroren pompoenblokjes vinden, dit scheelt veel tijd.
  3. Voeg de ras el hanout-kruiden, een flinke scheut olijfolie en zeezout toe aan de pompoenblokjes en schep goed om. Verdeel over een bakplaat of ovenschaal.
  4. Zet deze in de oven en rooster de pompoen 20 minuten op 200 graden (als je grotere blokjes hebt, kan het roosteren iets langer duren). Tussentijds een keertje omscheppen. Als je met een vork er makkelijk in kunt prikken, is je pompoen goed gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Groente Geroosterde pompoen