Lasagne met spinazie paddenstoelen

Lasagne met spinazie paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Maak Lasagne met spinazie paddenstoelen. Maak allereerst de bechamelsaus. Verwarm vervolgens wat olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en paddenstoelen. Voeg tenslotte cayennepeper en peterselie toe. Blancheer de spinazie en voeg parmezaan toe. Bouw vervolgens de lasagne door afwisselend de vellen, de paddenstoelenmix en spinazie in een ovenschaal te leggen. Bedek met bechamelsaus, mozzarella en zwarte peper en bak 30 minuten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met spinazie paddenstoelen op tafel.

  1. Begin met de bechamelsaus. Smelt de boter op een zacht vuur. Doe er de bloem bij en roer goed door met een houten lepel tot je een dikke, glanzende substantie hebt. Giet er nu, al roerend, een scheutje melk bij en blijf roeren tot deze volledig is opgenomen en je een dikke pap hebt. Doe er steeds weer een beetje melk bij, roer goed, ga door tot alle melk is opgenomen en het een mooie dikke saus is geworden. Doe er een snufje zout en de nootmuskaat bij. Laat aan de kook komen en kook een paar minuten door. Blijf steeds goed roeren om aanbranden te voorkomen. Zet weg maar roer nog steeds af en toe om te voorkomen dat er een vel opkomt.
  2. Snipper de ui en een teentje knoflook, snijd de wortel aan kleine stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak 10 minuten op zacht vuur. Veeg eventuele aarde van de champignons, snijd deze ook in stukjes en scheur andere paddestoelen aan reepjes. Doe de paddestoelen in de pan, verkruimel het halve bouillonblokje erover. Doe er de cayennepeper erbij en bak een aantal minuten op halfhoog vuur. Proef of er nog zout of peper bij moet. Hak de peterselie fijn er roer erdoor.
  3. Verhit in een hoge pan nog een scheutje olie en bak het andere fijngesneden teentje knoflook zachtjes aan. Doe een handvol spinazie in de pan met de tijm en schep om tot het geslonken is. Doe er steeds een nieuwe hand spinazie bij, net zo lang tot alles in de pan zit. Doe de spinazie in een vergiet en duw het vocht eruit. Doe het in een kom, snijd het met 2 messen klein en roer de parmezaan erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven op 180 graden, of de temperatuur die op het lasagnepak vermeld staat. Schep een grote lepel bechamelsaus onder in een ovenschaal. Leg er een laag lasagnevellen in. Leg daarop een laagje van het paddestoelenmengsel met weer wat bechamelsaus en dan weer een laagje pastavellen. Hierop komt een laagje spinazie met wat bechamel en dan weer een laag lasagnevellen. Zo bouw je de lasagne door tot alles opgebruikt is. Giet de laatste bechamelsaus over het gerecht. Verdeel de mozzarella erover, maal er wat zwarte peper over en zet de schaal dan in de oven. Bak tot de pasta zacht en gaar is en de bovenkant lekker bruin is, ongeveer 30 minuten.
  5. Laat de lasagne, als hij klaar is, nog 10 minuten staan onder aluminiumfolie, dan kun je hem beter snijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta