Spaanse croquetas met pittige rosevalfriet

Spaanse croquetas met pittige rosevalfriet

Smulweb imageSmulweb

Spaanse croquetas met pittige rosevalfriet uit de oven. Verdeel een mooie portie van de gebakken friet over het bord. Leg de croquetas daar bovenop en wat druppels chilisaus om het gerecht af te maken.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Champignon Roerbakmix

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Spaanse croquetas met pittige rosevalfriet op tafel.

  1. Smelt de boter in een pan, voeg het uitje en de champignons toe en laat glazig worden.
  2. Voeg dan de bloem toe en verwarm ongeveer 2 minuten.
  3. Schenk de melk erbij en roer goed door.
  4. Schenk de koude kippenbouillon erbij en maak hiervan een mooie dikke ragout.
  5. Laat de ragout zeker 4 uur afkoelen in de koelkast, maar liever een hele nacht.
  6. Vorm er vervolgens kroketten van die iets kleiner zijn dan de typisch Nederlandse kroketten.
  7. Haal de kroketten door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  8. Frituur ze op 180 graden goudbruin.
  9. Kook de aardappels in ruim gezouten water ongeveer 8 minuten.
  10. Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in frieten.
  11. Besprenkel ze met olie en bestrooi met de kruiden, meng dit goed.
  12. Leg de friet op een met bakpapier bekleed bakblik.
  13. Bak ze in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten mooi goudbruin.
  14. Je kunt ze halverwege omschudden, maar dat hoeft niet perse.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Soep Stoofpotje Kruiden Friet Kippenbouillon