- 125 g Champignon Roerbakmix
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Spaanse croquetas met pittige rosevalfriet op tafel.
- Smelt de boter in een pan, voeg het uitje en de champignons toe en laat glazig worden.
- Voeg dan de bloem toe en verwarm ongeveer 2 minuten.
- Schenk de melk erbij en roer goed door.
- Schenk de koude kippenbouillon erbij en maak hiervan een mooie dikke ragout.
- Laat de ragout zeker 4 uur afkoelen in de koelkast, maar liever een hele nacht.
- Vorm er vervolgens kroketten van die iets kleiner zijn dan de typisch Nederlandse kroketten.
- Haal de kroketten door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
- Frituur ze op 180 graden goudbruin.
- Kook de aardappels in ruim gezouten water ongeveer 8 minuten.
- Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in frieten.
- Besprenkel ze met olie en bestrooi met de kruiden, meng dit goed.
- Leg de friet op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak ze in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten mooi goudbruin.
- Je kunt ze halverwege omschudden, maar dat hoeft niet perse.