Flan - caramelpudding

Flan - caramelpudding

Smulweb imageSmulweb

Flan, zo'n dessert waarvan je in Spanje en Frankrijk weet dat het de karaf uitkomt na een lekkere maaltijd. Geruststellen dan maar, zo moeilijk is het niet: wat suiker karameliseren, melk, suiker en eieren mengen, en laten opstijven in de oven. Serveer de pudding op een mooi bordje en geniet!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Flan - caramelpudding op tafel.

  1. Kook 1,25 dl melk samen met de helft van de suiker tot een karamel, en verdeel dit over vier kleine ronde ovenschaaltjes.
  2. Meng de eieren en de eidooiers door de rest van de suiker. Breng de melk aan de kook, neem daarna de pan direct weer van het vuur en laat de melk afkoelen. Roer de lauwe melk door de eiermassa en schenk de vloeistof door een zeef in de schaaltjes.
  3. Zet de schaaltjes in een ovenschaal met een laagje water en laat de puddinkjes in een voorverwarmde oven van 150 graden in ongeveer 3/4 uur stollen.
  4. Haal de schaaltjes uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze een aantal uren in de koelkast.
  5. Voor het serveren, plaats je de schaaltjes even in heet water om de flan er gemakkelijk uit te krijgen. Gebruik eventueel nog een scherp keukenmesje om ze van de rand los te krijgen en laat ze op een mooi bordje glijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Flan