Pittige rijk gevulde tomatensoep

Pittige rijk gevulde tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige rijk gevulde tomatensoep zit boordevol groente, gehaktballetjes en gerookte kipblokjes. Een heerlijke maaltijdsoep met een pittige bite. Geschikt voor elke gelegenheid, lekker met brood.

60 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige rijk gevulde tomatensoep op tafel.

  1. Snijd de champignons in helftjes of kwartstukjes.
  2. Snijd de ui, wortel, selderij, bleekselderij, paprika en knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de tomaten grof.
  3. Verhit een pan op het vuur met een flinke scheut olie (ongeveer 2 à 3 eetlepels). Voeg de tomatenpuree, knoflook, ui, tijm en de schoongemaakte hete peper (ontdoen van de pitjes als je niet van al te pittig houdt) toe en fruit dit even aan.
  4. Voeg zodra de ui glazig begint te worden de tomaten toe en blijf stevig doorroeren.
  5. Voeg de champignons en gerookte kipblokjes toe aan de pan en roer weer even goed door.
  6. Voeg vervolgens ongeveer 3 liter water toe, samen met de zak groente, gehaktballetjes en ongeveer 3 bouillonblokjes. Laat dit zachtjes pruttelen en roer af en toe.
  7. Voeg ongeveer een kwartier van tevoren nog wat vermicelli toe, indien gewenst. Roer nogmaals door en je soep is klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep