Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Smulweb imageSmulweb

Kun je niet kiezen tussen een gekookt, gebakken of gepocheerd ei? Probeer dan eens oeuf cocotte! Gecombineerd met crème fraîche en kip in elke hap. Snel en makkelijk om te maken en perfect om je dag te beginnen!

15 min bereiden

tussengerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oeuf cocotte op tafel.

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Schep twee eetlepels crème fraiche in twee ovenbestendige bakjes en eventueel stukjes kipfilet erop verdelen.
  3. Breek een ei boven de bakjes en voeg eventueel nog geraspte kaas of kruiden toe.
  4. Doe de bakjes in een ovenschaal en giet tot de helft van de bakjes, kokend water in.
  5. Zet de ovenschaal met de bakjes voor circa 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is.
eet smakelijk