Coca - spaanse pizza

Coca - spaanse pizza

Smulweb imageSmulweb

Coca - Spaanse pizza. Belegd met je favoriete toppings en gebakken op een dunne krokante bodem. Ideaal voor zomerse avonden met vrienden en familie. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coca - spaanse pizza op tafel.

  1. Doe de bloem in een kom, voeg de 7 gram droge gist toe en roer dit door. Strooi dan het zout over het meel en meng alles nog eens door elkaar.
  2. Giet het glas water en de scheut olijfolie erbij, en mix de massa met een houten lepel. Wanneer het een samenhangend deeg wordt, kneed je het nog een paar minuten met de hand op een met bloem bestoven oppervlak.
  3. Leg de deegbal daarna in een kom die je ingewreven hebt met olijfolie, en plaats er een vochtige theedoek over. Zet de kom een half uur tot drie kwartier op een warme plaats zodat het deeg kan rijzen.
  4. Kneed het deeg opnieuw om de lucht eruit te verwijderen. Beleg een bakplaat met bakpapier (of smeer het in met olijfolie) en verspreid de massa met je vingers over het bakblik. Dit gaat het beste als je je handen inwrijft met olijfolie. Het deeg heeft de neiging om weer in te krimpen, maar na een paar minuten heb je het aangepast aan de vorm van de plaat.
  5. Verdeel de vulling over het deeg, bestrooi met wat zout, en laat het nog een half uur rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  6. Besprenkel de coca met olijfolie en schuif hem in het midden van de oven. Bak gedurende 30 tot 40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza