- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelf met aardappel gevulde surinaamse rotis maken op tafel.
- Pel de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Verhit olie in een pan en voeg zwarte mosterdzaadjes toe. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen, voeg je komijnzaad, kruidnagelpoeder en currybladeren toe en bak tot er geuren vrijkomen.
- Voeg nu de rode ui, knoflook, gember en pepers toe en fruit tot de uien lichtbruin en gaar zijn.
- Voeg de blokjes tomaat toe en bak zo'n 10 minuten tot de tomaat uit elkaar begint te vallen.
- Voeg nu de bruine suiker en ciderazijn toe en kook op laag vuur tot er een dikke saus ontstaat.
- Breng het geheel op smaak met zout en limoensap en roer de verse koriander erdoor.
- Serveer de chutney direct of laat deze eerst afkoelen en bewaar het in gesteriliseerde flessen. Bewaar in de koelkast en na opening direct opeten (binnen 0-3 dagen).