Zelf met aardappel gevulde surinaamse rotis maken

Zelf met aardappel gevulde surinaamse rotis maken

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen Surinaamse rotis gevuld met aardappel en combineer met een zoete chutney op basis van tomaat en kruiden. Pel de tomaten, verhit olie met mosterdzaadjes, komijnzaad, en currybladeren. Fruit ui, knoflook, gember en pepers hierin. Voeg blokjes tomaat toe, suiker en ciderazijn en kook op laag vuur tot er een dikke saus ontstaat. Serveer en bewaar overgebleven saus in de koelkast.

60 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelf met aardappel gevulde surinaamse rotis maken op tafel.

  1. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit olie in een pan en voeg zwarte mosterdzaadjes toe. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen, voeg je komijnzaad, kruidnagelpoeder en currybladeren toe en bak tot er geuren vrijkomen.
  3. Voeg nu de rode ui, knoflook, gember en pepers toe en fruit tot de uien lichtbruin en gaar zijn.
  4. Voeg de blokjes tomaat toe en bak zo'n 10 minuten tot de tomaat uit elkaar begint te vallen.
  5. Voeg nu de bruine suiker en ciderazijn toe en kook op laag vuur tot er een dikke saus ontstaat.
  6. Breng het geheel op smaak met zout en limoensap en roer de verse koriander erdoor.
  7. Serveer de chutney direct of laat deze eerst afkoelen en bewaar het in gesteriliseerde flessen. Bewaar in de koelkast en na opening direct opeten (binnen 0-3 dagen).
eet smakelijk