Licht gerookte zalm met aardappelcreme prei met saffraan

Licht gerookte zalm met aardappelcreme prei met saffraan

Smulweb imageSmulweb

De combinatie tussen gerookte zalm, aardappelcreme en prei met saffraan zorgt voor een unieke smaakbeleving. Bak de zalm en stoof de prei, serveer dit met de aardappelcreme en u zet zo een heerlijk gerecht op tafel.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Licht gerookte zalm met aardappelcreme prei met saffraan op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten gaar in de melk met rozemarijn en een snufje zout.
  2. Pureer de aardappelen en draai ze door een roerzeef. Meng er de room onder en kruid met peper en zout.
  3. Was preistengels en snijd ze in stukjes. Blancheer ze in kokend gezouten water en giet ze daarna af. Stoof ze in de boter met saffraan, peper en zout.
  4. Snijd de zalm in 4 porties en bak deze enkele seconden per kant in de olijfolie.
  5. Serveer de aardappelpuree met de gestoofde prei en gebakken zalm.
eet smakelijk