Gebakken lamsfilet met witloofstoemp en krokante groentjes

Gebakken lamsfilet met witloofstoemp en krokante groentjes

Smulweb imageSmulweb

Gebakken lamsfilet met overheerlijke witloofstoemp en krokant gefrituurde groentjes. Romige aardappelen met gekarameliseerd witloof gemengd met kruidige boter. Lamsfilet grillet 3 min met olijfolie en kruid. De prei, wortelen en knolselder frituren en opdienen met de stoemp en de lamsfilet. Een smakelijk diner!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Lamsfilet
  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken lamsfilet met witloofstoemp en krokante groentjes op tafel.

  1. Bak het witloof in een braadpan met een flinke klont boter, peper en zout en laat het karameliseren.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Afgieten en pureren in een roerzeef.
  3. Meng het witloof onder de aardappelen en kruiden met peper en zout en 2 klontjes boter.
  4. Bak de lamsfilets 3 minuten aan elke kant in olijfolie en kruiden met peper en zout.
  5. Schil de prei, wortelen en knolselder en snijd alles in zeer dunne reepjes. Frituur deze goudbruin op 180°C.
  6. Versnijd de lamsfilets en serveer met de witloofstoemp en de krokant gefrituurde groentjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen