Verse spaghetti bolognaise

Verse spaghetti bolognaise

Smulweb imageSmulweb

Echte Italiaanse verse spaghetti bolognaise. Bak de uien, champignons en pancetta en voeg dan gehakt toe. Daar komen de vleestomaat, tomatenpuree en blikje tomatenblokjes bij. Voeg Italiaanse kruiden en oregano toe en 250 ml vleesbouillon. Roer het goed door en laat het een uur sudderen. Serveer met verse, beetgaar gekookte spaghetti.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Verse spaghetti bolognaise op tafel.

  1. Snijd de uien in halve ringen en fruit deze aan in de pan voor ongeveer 4 minuten. Snijd de champignons in plakjes en pancetta in kleine stukjes en voeg toe aan het uienmengsel. Bak op laag vuur ongeveer vijf minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak dit geheel gaar in ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de vleestomaat, tomatenpuree en blikje tomatenblokjes toe aan de pan. Kruid het naar eigen smaak met verse Italiaanse kruiden en voeg daar nog extra oregano aan toe. Niet teveel oregano want deze kan overheersen. Giet 250 ml vleesbouillon bij en evt. wat zout en peper. Roer het geheel goed door en laat het dan ruim een uur op laag vuur lekker sudderen.
  3. Kook na het sudderen de verse spaghetti in ongeveer 7 minuten beetgaar. Let op dat je niet te lang kookt anders is de spaghetti snotterig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta