Ierse stamppot colcannon een heerlijke romige variatie

Ierse stamppot colcannon een heerlijke romige variatie

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze Ierse stamppot van colcannon eens! Een heerlijke romige variatie op de klassieke (boeren)koolstamppot. Krokante spekreepjes, smaakvolle prei en zachte aardappelpuree worden gecombineerd om een heerlijk gerecht te vormen. Het hele gezin zal smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ierse stamppot colcannon een heerlijke romige variatie op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen. Maak hiervan een lekkere puree samen met 20 gram boter, melk of een combinatie van melk en crème fraîche. Roer het losgeklopte ei door de puree.
  2. Bak de spekreepjes of de varkensreepjes in 10 gram boter bruin, knapperig en gaar. Haal het vlees uit de pan (wok).
  3. Smoor in het overgebleven vet eerst de preireepjes en voeg dan de koolreepjes toe. Bak even mee tot deze beetgaar zijn.
  4. Roer de prei en de kool door de aardappelpuree samen met de spekreepjes of de varkensreepjes (hamblokjes kan natuurlijk ook).
  5. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat, Worcestersaus of Maggi-aroma.
  6. Nu is de stamppot klaar om te eten. Maar...kijk eens bij de tips!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot