Gehaktschijven (maar dan anders) uit irak volgens sariah

Gehaktschijven (maar dan anders) uit irak volgens sariah

Smulweb imageSmulweb

Gehaktschijven maar dan anders! Een smeuïge brij van ui, paprika, knoflook, aardappel, tomaat en selderij in combinatie met gehakt en kruiden. Laat het 2 uur rijzen en frituur in zonnebloemolie tot de perfecte gehaktschijf.

45 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gehaktschijven (maar dan anders) uit irak volgens sariah op tafel.

  1. Snijd de uien, de paprika, de knoflooktenen, de rauwe aardappels en de tomaten in grove stukken en stop in de blender. Pluk de blaadjes selderij van de stengels en voeg deze ook toe. Voeg dan nog de tomatenpuree en de eieren toe en maal alles fijn. Voeg nu de kruiden toe en maal nog even door. Stort de 'brij' die je nu hebt in een grote mengkom.
  2. Voeg het gehakt toe en kneed alles flink en grondig door.
  3. Vermeng het zakje gist met de bloem en voeg de bloem toe aan het gehaktmengsel. Meng alles goed door elkaar. Laat deze brij nu zo'n twee uurtjes rijzen. Belangrijk: Na het rijzen blijft het een smeuïge brij!
  4. Zet een kommetje water naast het fornuis klaar om tussendoor je handen te kunnen bevochtigen.
  5. Vul een grote koekenpan met zonnebloemolie zodat er ongeveer een halve centimeter olie in staat.
  6. Maak je handen vochtig en neem een hap ter grootte van een pingpongballetje van het gehaktmengsel in je handen. Plet het een beetje en laat het langzaam in de hete olie glijden. Denk eraan dat je na 2 tot 3 schijven je je handen weer opnieuw nat maakt anders blijft alles aan je handen kleven!
  7. Per sessie kun je ongeveer 5 tot 6 schijven frituren, afhankelijk van de grootte van je pan. Bak de schijven in een paar minuutjes gaar, wel af en toe even keren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ga zo door tot al het gehakt op is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Vlees