Bolo pretu (zwarte vruchtennotentaart)

Bolo pretu (zwarte vruchtennotentaart)

Smulweb imageSmulweb

Bolo pretu, de Antilliaanse zwarte vruchtennotentaart, omhuld met alcoholische dranken en op smaak gebracht met gemalen noten en kruiden. Na het bakken laat je hem dagen staan voor de beste smaak. Altijd genieten met deze feestelijke taart!

120 min bereiden

tussendoortje

50 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Dadels gedroogd zonder pit
  • 150 g Gedroogde abrikozen
  • 100 g Gedroogde cranberry's
  • 200 ml Cognac
  • 200 ml Tia Maria
  • 200 g Cointreau
  • 200 ml Kersenbrandewijn
  • 5 el Jumbo Decaf Oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bolo pretu (zwarte vruchtennotentaart) op tafel.

  1. Ontpit de vruchten die pitdragend zijn en snijd de vruchten klein. Doe alles in een ruime kom en giet hier alle alcoholische dranken bij. Goed doorroeren en afgedekt zo'n drie weken laten staan om goed in te laten trekken.
  2. Giet het vruchtenmengsel na drie weken in een zeer diepe kom, maal of plet alle noten fijn en meng dit met het vruchtenmengsel. Voeg 5 eetlepels kersenjam toe en rasp de schil van een citroen, pers de citroen daarna uit en roer goed door.
  3. Mix de eieren in een aparte kom 4 minuten op de hoogste stand.
  4. Maak het beslag in een andere kom
  5. mix de boter met de suiker en voeg de bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe, als laatste de opgeklopte eieren en goed doorroeren. Voeg nu de genoemde kruiden/specerijen en de koffie/buijsman toe en roer/mix nogmaals goed door. Giet dit beslag in een hele grote kom en voeg het vruchten/notenmengsel toe. Bekleed de bakvorm met vetvrij papier en giet het beslag hierin. Let op: het moet niet hoger dan 4/5 cm worden. Als je teveel beslag hebt, maak je er nog een kleintje bij...
  6. Verwarm de oven voor op 130 graden (gasoven stand 2).
  7. Laat de taart in zo'n twee uur langzaam garen en controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Als de taart niet gaar is, plak er dan nog een kwartiertje aan vast en controleer nogmaals.
  8. Haal de taart uit de oven en laat deze langzaam afkoelen. Laat de taart vervolgens nog een dag of vijf staan voordat je hem aansnijdt. Geniet van de heerlijke geur die vrijkomt!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart