Zelfgemaakte pralines (basis)

Zelfgemaakte pralines (basis)

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte pralines tover je gegarandeerd een lach op ieders gezicht. Laat je verrassen door de heerlijk romige vulling omhuld in een knapperig chocoladelaagje. Zelfgemaakt smaakt altijd beter!

120 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte pralines (basis) op tafel.

  1. Maak de buitenkant van de praline: Neem een grote kookpan en vul deze met water en breng dit aan de kook. Doe in een kom 200 gram chocolade in kleine stukjes. Plaats de kom in de kookpan. Roer gedurende 3-5 minuten de chocolade door zodat deze wat afkoelt. Plaats de pralinevorm op het aanrecht en giet de gesmolten chocolade in de vorm. Keer de vorm op zijn kop en strijk met behulp van een spatel de overige chocolade van de vorm. Plaats de vorm gedurende 1 uur in de diepvries.
  2. Maak de basisvulling: Smelt de melkchocolade samen met de slagroom in een kookpan. Laat gedurende 20 minuten afkoelen in de koelkast. Haal de pralinevorm uit de diepvries en vul de vormpjes voor 3/4e met de ganache. Schud goed met de vorm om luchtbellen te verwijderen en plaats de vorm weer voor minstens een uur in de diepvries.
  3. Vul de pralines: Smelt de overige 150 gram chocolade 'au bain marie'. Laat deze afkoelen en giet de chocolade over de vormpjes. Strijk de vormpjes glad met behulp van een spatel en schud goed met de vorm om luchtbellen te verwijderen. Plaats de vorm voor minstens 2 uur in de diepvries.
  4. Werk de pralines af: Haal de pralines uit de vorm en plaats ze op een bordje. Laat ze op temperatuur komen gedurende 30 minuten in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel