Vietnamese loempias

Vietnamese loempias

Smulweb imageSmulweb

Frisse, knapperige Vietnamese loempia's. Gevuld met kip, tofu, mihoen, bosui, taugé en wortel. Lekker dippen in zoete chilisaus of soja-knoflooksaus.

120 min bereiden

bijgerecht

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vietnamese loempias op tafel.

  1. Snijd de kipfilet (of het kippedijenvlees) en het blok tofu in kleine stukjes en meng met pittige kipkruiden. Laat even intrekken.
  2. Snipper de uien en rasp de knoflook en gemberwortel. Snijd de bosuitjes fijn. Voorkook eventueel de diepvries doperwten.
  3. Gaar de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en knip de slierten in kleinere stukken. Verhit olie in de wok en fruit hierin de uiensnippers, knoflook en gemberwortel. Voeg sambal oelek toe en daarna de kip- en tofustukjes. Roer tot kip gaar is en voeg wortelreepjes, bosuitjes, doperwten en taugé toe. Laat alles zo'n 4-5 minuten garen. Voeg de mihoen toe en roer goed door. Laat afkoelen.
  4. Ontdooi de vellen loempia's en klop een ei los. Schep 2 eetlepels vulling op een loempiavel en vouw dicht. Herhaal voor alle vellen.
  5. Verwarm de olie tot 180 graden en bak de loempia's aan beide zijden goudbruin. Bak er 4-5 tegelijk. Serveer warm.
eet smakelijk