Tjap tjoy

Tjap tjoy

Smulweb imageSmulweb

Haal de Aziatische smaken in huis met deze Tjap Tjoy. Kip om en om gaar en goudbruin bakken met knoflook, rode peper en sojasaus. Groenten op hoog vuur wokken, gevolgd door kippenbouillon, soja, vissaus en opgeloste maizena. 10 minuten laten pruttelen en serveren met rijst en sesamzaadjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Koolzaadolie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tjap tjoy op tafel.

  1. Verwarm wat olie in een wok.
  2. Voeg de knoflook, 1 eetlepel sojasaus en de rode peper toe en bak de kip om en om gaar en goudbruin.
  3. Haal de kip uit de wok en verwarm weer een klein beetje olie.
  4. Voeg de groenten toe en wok ze op hoog vuur enkele minuten.
  5. Giet de kippenbouillon erbij, gevolgd door een eetlepel soja, een eetlepel vissaus en de opgeloste maizena.
  6. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat de bouillon wat is gebonden.
  7. Schep de Tjap Tjoy in een kom of op een bord, maak af met sesamzaad en serveer met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees Noedels Tjap tjoi Chinese bami