Gehaktballen met warme krieken

Gehaktballen met warme krieken

Smulweb imageSmulweb

Gehaktballen met warme krieken, afgemaakt in de oven: smullen maar. Heerlijk smaakvolle gehaktballen met verse kruiden. Voeg een sausje van kersen en suiker toe, en bak ondertussen overheerlijke krielaardappeltjes. Simpelweg een geweldige maaltijd om van te smullen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktballen met warme krieken op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak 1 takje rozemarijn en de helft van de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom samen met de eieren, gehakte kruiden en paneermeel. Kruid af met peper en zout. Meng alles goed tot het ei en paneermeel voldoende zijn opgenomen.
  3. Bevochtig de handen lichtjes en rol mooie gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit een grote koekenpan met 3 eetlepels boter op hoog vuur. Bak de gehaktballen kort rondom mooi bruin en leg ze in een ovenschaal.
  4. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en maak de ui schoon. Snijd de paprika en ui in gelijkmatige stukken en verdeel deze ook in de ovenschaal. Hak de overgebleven rozemarijn fijn en verdeel deze ook in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven van 180°C voor 30-35 minuten. Schep regelmatig de gehaktballen en groenten om.
  5. Bak ondertussen de krieltjes in wat olijfolie gedurende 8 minuten. Blijf regelmatig roeren en breng op smaak met peper en zout. Houd warm op een laag vuur.
  6. Giet het sap van de kersen in een sauspannetje (hou de kersen apart). Voeg de suiker toe en breng het geheel aan de kook. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe aan het sap. Meng goed en laat 1 minuut stevig doorkoken. Voeg de kersen toe en laat nog even meekoken. Houd warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees