Swirl koekjes - zandkoekjes met cacao

Swirl koekjes - zandkoekjes met cacao

Smulweb imageSmulweb

Swirl koekjes oftewel zandkoekjes met cacao, een plezier om zelf te maken. De perfecte mix van vanille en chocolade zorgt voor heerlijke koekjes. Perfect voor bij de thee of koffie!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Swirl koekjes - zandkoekjes met cacao op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden op Hete-lucht stand.
  2. Weeg de bloem, de suiker en boter af in een schaal en voeg het zout en vanillesuiker toe.
  3. Snijd een stuk keukenfolie uit en leg deze op de snijplank, zorg dat het stuk folie groot genoeg is. Leg de folie netjes op de snijplank en vouw de uiteinden om de plank, zorg dat de folie aan de onderkant net niet over elkaar heen valt.
  4. Maak met de handmixer of keukenmixer alles tot een stevig en egaal deeg (eventueel met de hand nog een paar keer doorkneden).
  5. Maak nu 2 ballen van het deeg, 1 iets groter dan de ander. Leg de grotere bal op de snijplank (met een laag keukenfolie eronder).
  6. Pak de kleinere bal en druk deze een beetje plat in de mixschaal en voeg 2 theelepels puur cacaopoeder toe. Kneed de cacao door het deeg en voeg tussendoor nog 1 (eventueel 2) theelepels cacao toe, tot het een mooi glad chocokleurig deeg is. Maak van het chocodeeg een mooie bal en laat deze in de mixschaal even rusten.
  7. Pak nu de grotere bal die op het keukenfolie ligt, strooi een beetje bloem op het deeg en de folie (eventueel ook de deegrollen dun bedekken met bloem met de hand) en rol het deeg uit tot een mooi plat plakkaat. Zorg dat het niet breder of groter wordt dan de keukenfolie.
  8. Pak opnieuw een stuk keukenfolie en leg dit op de snijplank (net als de eerste keer, let op de grootte).
  9. Pak nu de chocoplak en rol deze net zo uit als de vanillieplak. Maak de rechthoek net iets kleiner of even groot als het andere deegplakkaat, maar in elk geval NIET groter.
  10. Leg de vanillieplak op de snijplank en vouw de folie ervan af, laat het extra folie op de werkplank liggen zodat je het eenvoudig weer kunt gebruiken. Pak nu ook de chocoplak erbij en leg deze voorzichtig op de vanillieplak, probeer het netjes in het midden te doen. Als alles goed gaat, heb je nu 2 mooie plakken op elkaar en zie je net een dun randje deeg onder het chocodeeg uitkomen. Gebruik de folie om de 2 plakken voorzichtig op te rollen en maak hier een mooie gladde staaf van. Pak de staaf weer in de folie en leg deze 10 minuten in de koelkast.
  11. Na 10 minuten rust, is de staaf iets vaster en steviger geworden. Afhankelijk van of je ronde of vierkante koekjes wilt, kun je de rol afronden of op de snijplank aandrukken aan alle 4 de kanten voor een mooie vierkante staaf.
  12. Haal de folie van de staaf af en snijd mooie plakjes van ongeveer 0.8 tot 1cm dik. Leg deze op de bakplaat met bakfolie en zorg dat je ruimte laat tussen de koekjes, want deze zullen nog groter worden tijdens het bakken.
  13. Bak alles af in 20 tot 25 minuten op 150 graden.
  14. Laat na het bakken minimaal 30 minuten afkoelen en geniet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Koekjes Zandkoekjes