- 30 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Super gehaktballen van johannes van dam op tafel.
- Bak de gesnipperde ui langzaam in een klontje boter tot het mooi bruin en zacht is.
- Week de boterhammen in de melk. Meng dit alles met de bovenstaande ingrediënten (op de bloem en de paneermeel na) in een kom en kneed tot er geen witbrood meer te zien is.
- Vorm ronde of platte ballen zonder scheurtjes. Haal deze door de bloem of het paneermeel en bak ze voorzichtig rondom bruin in de boter.
- Leg voor krokante ballen de deksel schuin op de pan, draai zo nu en dan en bedruip met wat boter.
- Wil je toch lieve zachte ballen? Doe dan een scheut water in de pan, wentel de ballen om en houd de deksel erop. Bak de ballen 20-30 minuten en haal ze als ze klaar zijn uit de pan.
- Maak de jus door de aanbaksels met wat water los te maken.
- Serveer de malse superballen met de jus.