Bloemkoolsoep met spekjes en blauwe kaas

Bloemkoolsoep met spekjes en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke romige bloemkoolsoep met spekjes en blauwe kaas. Bak de spekjes lekker krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pureer de soep en voeg de helft van de blauwe kaas toe. Garneer met spekjes, kaas en geknipte bieslook. Eet smakelijk!

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met spekjes en blauwe kaas op tafel.

  1. Smelt de boter en laat de ui en knoflook zachtjes bakken, niet verkleuren. Doe de aardappelblokjes erbij en bak nog een paar minuutjes.
  2. Voeg dan de bloemkool toe en de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de aardappel en bloemkool gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  3. Bak in de tussentijd de spekjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Pureer de soep, roer de helft van de blauwe kaas erdoor en maak af met zout en peper. Bedenk dat het spek en de blauwe kaas ook al vrij zout zijn.
  5. Garneer met wat spekjes, kaas en geknipte bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees