Pangsit

Pangsit

Smulweb imageSmulweb

Deze Pangsit gevuld met rundergehakt, garnalen, prei en selderij is heerlijk als snack of bijgerecht. Serveer met chilisaus of pangitsaus.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pangsit op tafel.

  1. Verhit olie in een pan en fruit rundergehakt samen met fijngehakte garnalen. Voeg gesnipperde knoflook en fijngesneden prei toe en bak even mee.
  2. Voeg selderij, peper en zout toe en meng alles goed. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling. Vouw de velletjes in een driehoek en plak vast met een meelpapje. Druk goed aan. Vouw de punten van het driehoekje naar achteren en plak weer dicht met meelpapje.
  4. Bak de pangsit in ruim olie. Serveer met chilisaus of pangitsaus.
  5. Voor de pangitsaus: meng tomatenpuree met water en verwarm in een pan. Voeg djahé, suiker, sambal en zout toe. Laat borrelen en voeg azijn (en eventueel gembersiroop) toe. Bind de saus met aardappelmeel of maïzena.
eet smakelijk